Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

grdadolnik.jpg

Klarinet | Marjan Grdadolnik

Spletna cena: 20,00 €
Na zalogi
Šifra izdelka: 129
Ocena izdelka
5/5

Opis izdelka

Klarinet - zbirka skladb za klarinet in klavir / Clarinet - A collection of Clarinet Pieces with piano Accompaniment

Vsebina:

- Ajda in klarinet / Povezava do posnetka

- Filip in klarinet / Povezava do posnetka

- Lovrenc in klarinet / Povezava do posnetka

- Rok duet / Povezava do posnetka


***

Marjan Grdadolnik se uvršča v novo generacijo slovenskih pedagogov in dirigentov. Študij klarineta je zaključil na Akademiji za glasbo pri prof. Alojzu Zupanu in prof. Jožetu Kotarju, potem pa nadaljeval še študij dirigiranja, ki ga je sklenil s Prešernovo študentsko nagrado. Na Glasbeni šoli Logatec poučuje klarinet in komorno igro. Je ustanovitelj MePZ Adoramus, s katerim bogati petje v domači župniji ter se z njim udeležuje državnih in mednarodnih tekmovanj. Je tudi ustanovitelj in umetniški vodja Simfoničnega orkestra Cantabile, ki se ponaša z mnogimi odmevnimi koncerti po domovini in tujini. Je tudi prejemnik Gerbičevega priznanja Zveze slovenskih glasbenih šol za izjemne dosežke na področju glasbenega šolstva.

V letu 2009 je kot dirigent sodeloval v projektu Evropskega orkestra in zbora študentov medicine, s katerim je izvedel dva odmevna koncerta. Od leta 2000 do 2013 je bil dirigent Pihalnega orkestra Logatec. V letu 2015 je vodil Evropski zdravniški orkester EDO. Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija je v sodelovanju z ostalimi umetniki zelo uspešno dirigiral krstno izvedbo skladbe Barve zelenega smaragda skladatelja Avgusta Ipavca. Poleti 2019 je vodil švicarski simfonični orkester Giovane in z njim izvedel niz koncertov po Švici.

Kot zrel glasbenik se ne ustavlja le pri poustvarjanju; lastna glasbena dela, ki jih je doslej predstavil javnosti, so vedno naletela na hvaležen sprejem med publiko. Njegova skladba Laudate Dominum za zbor in godalni orkester se redno pojavlja na sporedih najrazličnejših zborov doma in na tujem.

V zbirki Musique pri Založbi Bogataj je leta 2014 izšla njegova skladba Magnificat za klavir, flavto in sopran. Nova zbirka skladb z naslovom Klarinet pa prinaša štiri skladbe. Prve tri so namenjene solo klarinetu s spremljavo klavirja, četrto pa izvajata dva klarineta. Kot pravi skladatelj, so skladbe nastale ob zaključku šolanja nekaterih njegovih učencev. Imena teh je avtor vtkal v naslove ter jim dodal še posvetila. Po težavnosti so namenjene učencem, ki so v zaključnih letnikih klarineta. »Vsaka skladba ima tako muzikalni kakor tudi bolj tehnični del. Moji učenci jih zelo radi igrajo. Upam, da bodo všeč tudi vam,« je zbirki skladb na pot še zapisal avtor Marjan Grdadolnik.


Dodatni podatki

Vezava Mehka
Št. strani 32
Format 230 x 305 mm
Leto natisa 2020
Ean KODA 9790709022281
Kategorija Notne izdaje

Podobni izdelki v kategoriji

Prekmurska pravljica / The Tale of Prekmurje za komorno igro | Bojan Glavina

V skrajnem severovzhodnem delu naše prelepe slovenske dežele leži Prekmurje. Ravninska in gričevnata pokrajina se bohoti s skrbno obdelanimi polji in ...

Spletna cena: 24,00 €

12 MALIH PRELUDIJEV za klarinet in klavir - Bojan Glavina

BOJAN GLAVINA je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani iz orgel pri prof. Hubertu Bergantu in iz kompozicije pri prof. Marku Mihevcu. Opravil ...

Popust: -5,00%
Spletna cena: 19,00 €

DIH POMLADI za violino, klarinet in klavir + CD - Bojan Glavina

Priredbe za violino, klarinet in klavirNotni zbirki je priložen CD
Skladatelj in pedagog Bojan Glavina je bil rojen leta 1961 v Postojni, v družini...

Popust: -5,00%
Spletna cena: 19,00 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica