Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

evangelij1.jpg
vsebina2.jpg vsebina.jpg gregor-cusin2.jpg

Evangelij po Čušinu | Gregor Čušin

Spletna cena: 15,00 €
Na zalogi
Šifra izdelka: 136
Ocena izdelka
5/5

Opis izdelka

Evangelij po Čušinu je bila najprej predstava, dokaj uspešna monodrama. Nastajala je vse moje življenje. Po štirinajstih letih in tristo šest ponovitvah predstava zdaj postaja knjiga, pripoved pa zapisana črka. In kot evangelisti, ki so se pred skoraj dva tisoč leti trudili ujeti v črke Jezusovo življenje in besede, sem se tudi sam znašel pred nalogo, kako odrsko govorico preliti v prozni zapis. Ne vem, koliko in kako mi je uspelo, sem se pa na pomoč zatekal k istemu Duhu, ki je nekoč navdihoval evangeliste. Mislim – ali vsaj upam –, da vsebina ,mojega’ evangelija ni sporna, čeprav bo pozorni, pobožni in poučeni bralec mestoma v njem odkril nastavek kake ,herezije’, ki je tja podtaknjen namenoma, saj gre vendarle za apokrifni zapis, ki se je navdihoval tudi pri originalnih apokrifih. Gre za človeški, osebni zapis o Jezusu, kot ga v življenju doživljam. In ker je najin pogovor včasih resen, včasih pa ne, ker mu včasih kaj očitam, včasih pa se dam podučiti, ker ga včasih ne razumem, včasih pa mislim, da vem več od njega, je taka tudi moja ,vesela novica’.

- Gregor Čušin ob izidu knjige


Izjemne ilustracije

Ilustracije v knjigi so delo Luke Modica, brata kapucina z Blok. Da bo slikar, je vedel že od svojega četrtega leta. Po osnovni šoli se je vpisal na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani in se od tam podal v Benetke na študij slikarstva. Po končani likovni akademiji se je vpisal še na Teološko fakulteto v Ljubljani in vstopil k bratom kapucinom, bil leta 2017 posvečen v duhovnika. Trenutno biva v kapucinskem samostanu v Ljubljani. V zadnjih letih se vrača k slikanju in umetniškemu ustvarjanju.


V tej knjigi je nekaj več ...

»Avtor prižene človeškost Jezusa iz Nazareta do skrajnosti. Zato, da razumemo, da je zraven tudi kaj, oziroma zelo veliko Božjega, je treba pogledati globlje. Če tega ne stori, lahko nepazljivi bralec knjigo razume kot kupček slabih vicev in zabavljanja čez zelo svete reči. Zagotavljam vam, da gre v tej knjigi za precej globlje reči. Prva realnost je šaljiva, celo groteskna, a vedno vrhunska izbira besed in mojstrsko igranje s človeško domišljijo. Globlji uvid pa je čisto nekaj drugega.«

Gabriel Kavčič, duhovnik Koprske škofije in doktorski študent moralne teologije v Rimu

Dodatni podatki

Vezava Mehka
Št. strani 92
Format 140 x 220 mm
Leto natisa 2021
Ean KODA 9789616035767
Kategorija Proza za odrasle

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica