Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

vodovnik-lazi.jpg

Laži iz zmajevega gnezda | Dejan Vodovnik

Redna cena: 12,48 €
Popust: -5,00 %
Prihranek: 0,62 €
Spletna cena: 11,86 €
Na zalogi
Šifra izdelka: 036
Ocena izdelka
5/5

Opis izdelka

Knjiga obravnava zakulisje političnega življenja v največjem Slovenskem mestu, ki je neke vrste avtorjeva poklicna preokupacija, saj dogajanje v njem po novinarski plati pokriva že nekaj let in bolj ali manj pozna večino njegovih skrivnih tokov političnega vsakdana.

Dejan Vodovnik je leta 1957 v Brežicah rojen, od leta 1977 pa v Ljubljani živeči novinar Dela, za katerega je bil med letoma 1986 in 1990 tudi dopisnik iz Makedonije in Kosova. Poleg novinarstva (kakšne košarkarske tekme in še česa za dušo) je našel svoje poslanstvo tudi v pisanju knjig. Do sedaj se lahko namreč pohvali s prvim romanom o zakulisju slovenske glasbene scene (Slečena scena), ki je izšla pri Delovi založbi Slon, z zbirko anekdot s slovenske glasbene scene (Smešna scena), ter z zgodbo o Peklu, imenovanem Rally Pariz-Dakar. 

ODLOMEK:

...Pošteno sem si prizadeval, da bi razkril resničnega Andraža Soka. Kot rečeno, nobenega Andraža Soka ni. Niti piarovca pod kakšnim drugim imenom, uradnega likalnika mestnega umazanega perila. 
Oseba, ki mi je pod tem imenom poslala zelo osebno obarvane zapiske, je morala biti drugačne baže in za seboj ali nad seboj imeti drugačno moč. Toda novinarji hočemo resnico in iskal sem jo naprej. 
In našel! V uradnih zapiskih, kjer ne more biti napak in zavajanj, v zapiskih, kakršne v izjemnih primerih tudi dobimo. 
Dokument v nadaljevanju prilagam bralcem, ki naj si neobremenjeni ustvarijo pravo podobo resnice...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VODOVNIK, Dejan
    Laži iz zmajevega gnezda / Dejan Vodovnik. - Idrija : Bogataj, 2004. - 183 str. ; 21 cm

ISBN 961-6035-42-8
821.163.6-311.2

Dodatni podatki

Vezava mehka
Št. strani 184
Format 110x200 mm
Leto natisa 2004

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica