Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

komunisticni-manifest1.jpg

KOMUNISTIČNI MANIFEST - Karl Marx in Friderik Engels

Redna cena: 5,00 €
Popust: -5,00 %
Prihranek: 0,25 €
Spletna cena: 4,75 €
Na zalogi
Šifra izdelka: 056
Ocena izdelka
5/5

Opis izdelka

Komunístični manifést, znan tudi kot Manifest komunistične stranke je bil objavljen 21. februarja 1848. Je eno izmed najbolj vplivnih političnih besedil vseh časov. Po naročilu Zveze komunistov sta ga napisala ustanovitelja in teoretika komunizma, Karl Marx in Friedrich Engels. V Manifestu je izpisan namen in program Zveze komunistov, s smernicami za proletarsko revolucijo, ki bi zrušila kapitalizem in zgradila socializem, ki bi kasneje prešel v brezrazredno družbo, komunizem.

Strah blodi po Evropi - strah komunizma. Vse sile stare Evrope so se združile za sveto gonjo proti temu strahu - papež in car, Metternich in Guizot, francoski radikali in nemški policaji. 
Kje je opozicijska stranka, ki bi je njeni vladajoči nasprotniki ne bili razkričali za komunistično, kje je opozicijska stranka, ki bi tako naprednejšim opozicionalcem kakor svojim reakcionarnim nasprotnikom ne bi vrgla nazaj sramotilnega očitka komunizma? 
Dvoje izhaja iz tega. 
Vse evropske sile že priznavajo komunizem kot silo. Skrajni čas je, da komunisti pred vsem svetom odkrito razlože svoje nazore, svoje cilje, svoje težnje in da pravljici o strahu komunizma postavijo nasproti manifest partije same.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MARX, Karl
    Komunistični manifest / napisala Karl Marx in Friderik Engels ; preložil M. J.-Č. - Idrija : Bogataj, 2008 (Idrija : Bogataj). - 32 str. ; 23 cm

ISBN 978-961-6035-45-3
329.15(049.1)"1848"

Dodatni podatki

Vezava zvezek
Št. strani 32
Format 150x230 mm
Leto natisa 2008

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica