Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

pisma.jpg
samo-bevk.jpg

PISMA S POSLANSKEGA SEDEŽA 108 - Samo Bevk

Redna cena: 18,00 €
Popust: -5,00 %
Prihranek: 0,90 €
Spletna cena: 17,10 €
Na zalogi
Šifra izdelka: 069
Ocena izdelka
5/5

Opis izdelka

Pisma so bila od nekdaj najbolj razširjena oblika pisanja. So zelo prilagodljiva besedilna vrsta, po vsebini njihova snov ni z ničimer omejena, slog in oblika pa sta odprta za različne naslovnike in namene, od osebnih do uradnih in poslovnih, od intimnih do javnih oziroma odprtih, segajo od gole obvestilnosti do takih z umetniško vrednostjo. Ob vsej raznolikosti pa vsako pismo razkriva piščev značaj in njegovo sposobnost upoštevati naslovnika.

V času, ko še ni bilo posebnega programa na nacionalni televiziji, poljudno imenovanega parlamentarni kanal, je bilo možnosti slediti delu posameznega poslanca ali poslanke bolj malo. V javnosti so bili popularni in vsesplošno prepoznavni le redki, tako da so poslanke in poslanci iskali različne poti, kako priti do svojih volivk in volivcev. Zato je bilo predvsem od razumevanja lokalnih medijev odvisno, ali so odprli svoj prostor za strnjeno poročanje iz parlamenta. Sčasoma so vse pomembnejšo vlogo dobila sodobna komunikacijska sredstva. Vendar vsi ljudje nimajo dostopa do njih, prav tako pa je treba upoštevati specifične navade in potrebe okolja. Kako so se komunikacijske možnosti in tudi navade spreminjale, pa je najbolj razvidno iz Bevkovih pripisov ob koncu pisem: sprva je obveščal, kdaj ga lahko volivke in volivci najdejo v poslanski pisarni, leta 2000 je temu obvestilu dodal še elektronski naslov in včasih tudi telefonsko številko, proti koncu pa je stalnica samo še elektronski naslov.

Bevkova pisma so zato opravljala pomembno poslanstvo, ker so vzpostavljala stik med politikom in okoljem, ki ga je izvolilo. Od avgusta 1997 do julija 2014 je izšlo 247 pisem.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BEVK, Samo
    Pisma s poslanskega sedeža 108 / Samo Bevk. - Idrija : Bogataj, 2015 ([Ljubljana] : Birografika Bori). - 579 str. : fotogr. ; 24 cm

300 izv. - Bevkova pisma s poslanskega sedeža / Majda Potrata: str. 5-6. - O avtorju na zavihkih ov. - Kazalo

ISBN 978-961-6035-59-0 : 18 EUR
323(497.4)"1997/2014"(081)

Dodatni podatki

Vezava mehka
Št. strani 580
Format 170x240 mm
Leto natisa 2015

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica