Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

bagatela_predanic.jpg

Bagatela za harmoniko št. 1 | Matjaž Predanič

Spletna cena: 15,00 €
Na zalogi
Šifra izdelka: 149
Ocena izdelka
3/5

Opis izdelka

Bagatela za harmoniko št. 1 / Bagatelle For Accordion no. 1


Matjaž Predanič
Leta 2011 je diplomiral na Oddelku za glasbeno pedagogiko na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pritegnil pa ga je tudi študij kompozicije. V študijskem letu 2014 je v razredu red. prof. Janija Goloba zaključil magistrsko stopnjo.
Njegov opus obsega dela za različne zasedbe, med njimi naj naštejemo nekatere najpomembnejše: Štiri pesmi štirih – zbirka štirih skladb za mešani zbor na besedila štirih pesmi iz zbirke Pesmi štirih, Memories za harmoniko, fagot in godalni kvartet, Toccata cromatica za harmonikarski orkester, Preludij za orkester citer, tamburic in harmonik, Kako življenje teče za simfonični orkester in mešani zbor, Slovenski politik za harmoniko in dva ventilatorja, muzikla Zaklad in Abrakar ter skladbo Vizije za harmoniko in godala, za katero je prejel tudi študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani.
Napisal je tudi glasbo za plesni predstavi TRI psice, DVA planeta, ENA raketa avtorice Urške Vohar ter Blago® narodu avtorice Sinje Ožbolt. Uglasbil je 15 otroških pesmic, ki so bile objavljene v reviji Cicido, ter zbirki otroških pesmic Živali, ki so ostale brez pesmic in Zdaj v vodi, zdaj na kopnem. Leta 2022 je napisal Bagatelo za harmoniko št. 1, ki je bila umeščena kot obvezna skladba na državnem glasbenem tekmovanju TEMSIG.
Kot profesor glasbe je od 2011 zaposlen na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana, kjer v programu Predšolska vzgoja poučuje klavir, v programih umetniške gimnazije pa je učitelj glasbe, in zvočno-glasbene delavnice ter korepetitor pri sodobnih plesnih tehnikah. Izkazal se je tudi kot skladatelj za uspešne šolske produkcije umetniških smeri. Uglasbil je Lastna soba 1. in 2., Lastna soba 3. in 4., Svet v človeku, Nevidno telo prostora, MATI MATI, Pleši z mano, Pesmi štirih, Kisli maček, Intervju z mAno, Krasni novi svet, Tema in variacija, Entropija, Tok misli, Spregledano telo prostora in Geste upora.
----------------------------------------------------------------------
Matjaž Predanič
In 2011, Matjaž Predanič graduated in Music Education from the Academy of Music, University of Ljubljana, where he became interested in composing. In 2014, he obtained his master's degree in the class of Prof. Jani Golob.
His works include compositions for various ensembles, some of the most important ones being Štiri pesmi štirih – a collection of four pieces for mixed choir with lyrics from the Pesmi štirih poetry collection; Memories for accordion, bassoon, and string quartet; Toccata cromatica for accordion orchestra; Preludij for an orchestra of zithers, tambouras, and accordions; Kako življenje teče for symphony orchestra and mixed choir; Slovenski politik for accordion and two fans; musicals Zaklad and Abrakar; and Vizije for accordion and strings, for which he received the student Prešeren Award of the Ljubljana Academy of Music.
He also wrote the soundtrack for music performances TRI psice, DVA planeta, ENA raketa by Urška Vohar and Blago(r) narodu by Sinja Ožbolt. He put music to 15 children poems published in the Cicido magazine and to two collections of children poems Živali, ki so ostale brez pesmic and Zdaj v vodi, zdaj na kopnem. In 2022, he wrote Bagatela za harmoniko št. 1, which was chosen as the obligatory piece at the TEMSIG national music competition.
Since 2011, he teaches music at the Ljubljana Secondary School for Preschool Education and Grammar School, where he teaches piano in the Preschool Education programme and Music in the Grammar School, leads sound- and music workshops, and provides piano accompaniment to contemporary dance technique classes. His compositions have helped with the success of school productions. He put music to Lastna soba 1. in 2., Lastna soba 3. in 4., Svet v človeku, Nevidno telo prostora, MATI MATI, Pleši z mano, Pesmi štirih, Kisli maček, Intervju z mAno, Krasni novi svet, Tema in variacija, Entropija, Tok misli, Spregledano telo prostora, and Geste upora.

Dodatni podatki

Vezava mehka
Št. strani 8
Format 230 x 305 mm
Leto natisa 2022
Ean KODA 9790709022458

Podobni izdelki v kategoriji

MALE SKLADBE za harmoniko - Ivan Rijavec

Male skladbe za harmoniko

O skladatelju:Ivan Rijavec ni bil le izvrsten pedagog v Glasbeni šoli Idrija, njen dolgoletni ravnatelj ter desetle...

Popust: -5,00%
Spletna cena: 9,50 €

Con Brio za harmoniko in klavir | Igor Dekleva

Con Brio za harmoniko in klavir / Con Brio for accordeon and piano---Igor Dekleva je slovenski pianist, skladatelj in pedagog. Ustanovitelj razreda za...

Spletna cena: 15,00 €

Prekmurska za harmoniko solo | Ernö Sebastian

Prekmurska za harmoniko solo

Spletna cena: 16,00 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica