Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila

Novice

Pisateljska rezidenca v Idriji 2023
Torek, 01. avgust 2023

Pisateljska rezidenca v Idriji 2023

RAZPIS 
Pisateljska rezidenca v Idriji 2023
Nosilec projekta: Založba Bogataj, ABC Merkur d.o.o. Idrija
Področje: Literatura
Trajanje: 2-k...

Več

Kje nas najdete

Pisateljska rezidenca v Rudarski hiši v Idriji
Sreda, 17. junij 2020

Pisateljska rezidenca v Rudarski hiši v Idriji

Nosilec projekta: Založba Bogataj, ABC Merkur d.o.o. Idrija


Področje: Literatura


Lokacija: Rudarska hiša, spomenik lokalnega pomena, Bazoviška ulica 4, Idrija

Trajanje: 2-krat po 3 tedne

Termin 1: od 8. do 29. julija 2020

Termin 2: od 29. julija do 19. avgusta 2020


Stroški organizatorja:

nastanitev z zajtrkom v Hostlu Idrija v neposredni bližini rezidence,

kosilo in večerja v Gostilni Škafar v središču Idrije,

honorar za odkupljene avtorske pravice,

izdaja dela v rednem programu založbe za leto 2021.

Rezident obvezno izstavi račun za prenos avtorskih pravic.


Stroški rezidenta:

prevozni stroški do lokacije,

nezgodno in zdravstveno zavarovanje


Organizator rezidence in pisatelj se dogovorita, da bo pisatelj v času bivanja v rezidenci ustvaril literarno delo in ga po končanem terminu izročil organizatorju. Za to bo prejel plačilo.


Rok za prijavo: 24. junija 2020Podrobneje


Nastanitev:

Pisatelj bo bival v Hostlu Idrija, ki je 200 metrov oddaljen od rezidenčne lokacije v Bazoviški ulici. Pisatelj bo imel delovne prostore urejene v drugem nadstropju več sto let stare muzejsko urejene rudarske hiše. Ta stoji neposredno za rudarskim jaškom Frančiške in je obdan z urejenimi in skrbno obdelanimi vrtovi. Hiša je spomeniško zaščitena, saj gre za zelo redek ohranjen primer tipičnega rudarskega poslopja.

V osrednjem prostoru je delovna miza, v sosednjem počivalnik. V uporabi je tudi tradicionalni balkon »gank«. Rezidenca ima električni priključek ter urejen dostop do brezžičnega omrežja. Organizator bo poskrbel za čiščenje med menjavami rezidentov. Rezident bo imel na voljo historično čajno kuhinjo, tekočo vodo v objektu ter dostop do interneta.


Opis programa:

Rezidenčni program Založbe Bogataj je namenjen pisateljem. V letu 2020 se razpisujeta dva termina z dolžino bivanja po tri tedne. Organizator krije stroške bivanja in prehrane. Izbrani rezident bo po končanem terminu organizatorju predal literarno delo. Organizator bo z avtorjem sklenil pogodbo o odkupu avtorskih pravic s ponudbo, avtor bo organizatorju za ta znesek izstavil račun. Literarno delo bo izšlo v rednem programu založbe v koledarskem letu 2021. V času rezidence bo rezident sodeloval pri promociji projekta in v sodelovanju z lokalno knjižnico na enem literarnem večeru.


Usmeritev programa:

Organizator rezidence pričakuje, da se bo v rezidenci ustvarjeno literarno delo na tak ali drugačen način dotikalo Idrije. Tritedensko ustvarjanje v zgodovinski in zaščiteni rudarski hiši bo rezidentu zagotovo nudilo obilo priložnosti za prepletanje preteklosti in sedanjosti v povezavi z mestom, rudnikom, dediščino, ...


Navodila za prijavo:

Prijava mora obvezno vsebovati:

- kratek CV s seznamom dosedanjih objav,

- kratek opis projekta, ki ga bo prijavitelj izvajal v času rezidenčnega bivanja (največ ena stran A4),

- predlagani termin bivanja v rezidenci.

Prijave morajo prispeti po navadni pošti (datum žiga na kuverti) ali elektronski pošti najkasneje do 24. junija 2020 na naslov:

Založba Bogataj, Kosovelova ulica 31, 5280 Idrija

ali na elektronski naslov: zalozba.bogataj@gmail.com


Dodatna pojasnila in informacije:

tel: 05 37 22 947 / Sara Prezelj, vodja programa

E: zalozba.bogataj@gmail.comNa kuverti mora biti jasno označeno »Pisateljska rezidenca Idrija 2020«. Upoštevane bodo le popolne prijave. Prijavitelji bodo o rezultatih obveščeni do 30. junija 2020.


Projekt Prenove idrijskih rudarskih hiš II (PIRH-II) sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Za vsebino odgovarja ABC Merkur d.o.o. Idrija. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Novo v trgovini

Srebrni biseri, Jasna Gorenšek

Domala vse skladbe Jasne Gorenšek so tematsko zasnovane. Opisujejo različne naravne pojave, dogodke, otroke, učence, odrasle ljudi. V vsaki skladbi je...

Spletna cena: 24,00 €

Živalski vrt na toboganu, Jasna Gorenšek

Jasna Gorenšek je v svet glasbe vstopila v Ljubljani, kjer je leta 1994 dokončala študij na Akademiji za glasbo, ter si pridobila strokovni naziv glas...

Spletna cena: 24,00 €

Ivan Lapajne, Naprej

Ivana Lapajneta je življenjska pot po končanem študiju na ekonomski fakulteti vodila na številna delovna mesta. Vseskozi je bil v vrhu državnih in...

Spletna cena: 22,00 €

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL